O persoană a murit, iar alte trei au fost rănite după ce o explozie s-a produs, miercuri seara, într-o clădire cu apartamente din Craiova. În urma exploziei, o parte a etajului 1 s-a prăbușit. Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate din imobil.

explozie bloc CraiovaFoto: Inquam Photos

UPDATE Numărul persoanelor rănite a crescut la trei. Acestea sunt conștiente și au fost transportate la spital

În urma exploziei, care nu a fost urmată de incendiu, o parte a primului etaj a blocului de tip P+1 s-a prăbușit, potrivit DSU.

Potrivit ISU Dolj, aproximativ 50 de persoane au fost evacuate din imobil, iar pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, care presupune suplimentarea resurselor medicale la faţa locului.

În cazul unei femei o fost declarat decesul, după ce a fost scoasă inconștientă de sub dărâmături, iar două persoane au fost transportate la spital.

Potrivit DSU, 1 autospecială de stingere, 2 autospeciale de descarcerare, 1 container multirisc, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 unitate de terapie intensivă mobilă, 3 ambulanțe SMURD și 2 ambulanțe aparținând SAJ.