Perimetrul respectiv se afla in vecinatatea zacamantului de titei greu, Dome Flore si Dome Gea, ale carui resurse petroliere sunt estimate la 1,5 miliarde barili.
Potrivit grupului Tender, zona respectiva este cotata ca avand intre 720 milioane barili petrol si maxim 2,350 miliarde barili. Durata contractului este de 8 ani pentru explorare si de 25 de ani pentru productie, cu o extindere la cerere de inca 10 ani pentru perioada de productie.
- Grupul Tender, infiintat in 1991, s-a dezvoltat an de an, si-a extins an de an afacerile in Africa de Vest, in special in domeniul resurselor naturale. Din 2010 si pana in prezent, compania a reusit adjudecarea a 6 perimetre miniere ale caror resurse, de la metale grele pana la cele aurifere, depasesc ca valoare cateva miliarde de dolari.
UPDATE Cu ocazia semnarii acordului de concesiune, Ovidiu Tender a declarat ca este unul dintre beneficiarii crizei mondiale prin faptul ca a fost nevoit sa caute solutii pentru afacerile sale. "Am gasit o alternativa care mie mi s-a parut buna: continentul african", a spus Tender. Acesta a precizat ca si-a stabilit primul sediu in Africa in vara lui 2010. "In 2010 am ajuns in Africa unde am reusit sa ma lamuresc rapid asupra pontentialui de acolo", a mai afirmat Tender. Acesta invita si alti oameni de afaceri sa investeasca in proiecte pe termen lung in Africa. "Vreau sa le recomand oamenilor de afaceri si le spun ca daca vor sa vina sa le ia putinii bani pe care ii au, nu au nicio sansa. Sa vina sa construiasca afaceri pe termen lung", a precizat omul de afaceri roman.
Tender despre Rosia Montana: Probabil ca se va stabili cine va trebui sa castige si atunci se va da drumul proiectului
- Acesta a facut o comparatie intre ritmul rapid de dezvoltare a unei afaceri in Africa si dificultatile pe care le intampina un investitor in Romania. In acest sens, Tender a dat ca exemplu Rosia Montana. "Actiunea Rosia Montana a inceput acum 17 ani si inca nu a reusit sa se porneasca. In Africa a mers foarte repede".
- UPDATE 2 La conferinta organizata de Ovidiu Tender a participat Iiulian Iancu, presedintele Comisiei pentru Industrii din Camera Deputatilor. Acesta a venit in locul actualului premier Victor Ponta caruia i-a fost adresata initial invitatia. Ovidiu Tender a avut, in trecut, probleme cu justitia, unul dintre aparatorii sai ca avocat fiind actualul premier Victor Ponta. Citeste cum a pierdut Tender pe mana lui Ponta.
- Tender a fost cercetat in dosarul RAFO-CAROM, alaturi de Marian Iancu, pentru infractiunile de constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata, complicitate la inselaciune si instigare la abuz in serviciu.In acest caz, Tender s-a aflat si in arest preventiv.
Dar Tender cantareste numai dpdv al profitului.
Chiar, va mutati toti angajatii RMGC cu copiii vostri in RM daca debuteaza? Dupa 20 de ani de exploatare miniera veti ramane in RM sa va ocupati cu turismul infloritor?
Sa nu va prindem piciorele prin Romania.
vorba unui micalit : sanatate maxima,si sa ne revedem sanatosi, pe lumea ailalta !
Timis este urmarit penal din februarie a.c. de o banca engleza pentru o datorie de 50 milioane euro ,bani pe care ,evident baiatul nu ii mai are!
atentie deci cu gogosile exploratorilor !
sa il pastram acolo pana cand ne vor cuceri alte popoare teritoriul si au sa il exploateze ei.
caci, la cum gandim, ceva mai bun nici nu meritam.
Se pare ca tu stii, uite, eu mor de curios! Zi-ne si noua...!
Bogatiile tarii ... atat timp cat tonele de aur si argint sunt ingropate sub sute de metri de pamant bogatiile alea au aceasi valoare ca un cacat de caine, adica zero !
Vechi, da' bun (a se nota si restul gloatei de acolo):
http://badeadan.blogspot.fr/2009/05/micile-secrete-ale-lui-ovidiu-tender.html
in relatie cu:
http://www.ghimpele.ro/2011/12/ovidiu-tender-milionarul-in-euro-care-stie-si-poate-sa-fenteze-statul/
sursa: http://www.ghimpele.ro/2011/12/ovidiu-tender-milionarul-in-euro-care-stie-si-poate-sa-fenteze-statul/
Merge in Africa pentru ca are o companie de prospectiuni (Prospectiuni Bucuresti-PRSN pe bursa) si trebuie sa se diversifice in toata lumea.
De fapt Tender are doar 57 % din actiuni restul actiunilor fiind imprastiate.
Cand citesc posturile de pe Hotnews care "infiereaza" toti antreprenorii imi dau seama ca Romania a ramas in mare parte o tara comunista;cel putin ca mentalitate.
Pana la urma cand faci inchisoare,iti platesti datoria catre societate.Acuma stiu ca sunt unii pierde-vara care ar vrea ca pentru acelasi dosar sa platesti la nesfarsit.Cam ca la impozitare;mai intai pe profit,apoi pe dividendele scoase din firma si in sfarsit,pe avere,dupa principiul
"Cate-un pic,pic,pic,
Pana n-o mai ramanea nimic".
Iar daca tie ti se pare ca cele cateva luni de puscarie sunt suficiente...decat cu 'intreprinzatori"ca Tender, mai bine fara. De unde crezi ca a avut bani sa mituiasca africanii?
Nu vin simplu banii in industria grea si de aia i-am luat apararea.
La finele lui 2010,Prospectiuni avea 1570 angajati iar Vulcan 1073 angajati.
Intr-o perioada in care multi "antreprenori romani" traiesc din contracte cu statul,am vrut sa arat niste diferente.E usor sa vinzi utilitati ,apa ,energie,gaze,petrol,etc dar in alte industrii trebuie sa te zbati,mai ales in vremurile astea.
Dar compania statului va putea avea acces la profituri doar dupa ce vor fi stinse datoriile companiei mixte de 330 de milioane de dolari catre investitori. Termenul limita pana la care aceste datorii ar trebui achitate de compania Rosia Montana este decembrie 2013. Cel putin pana atunci compania statului nu poate incasa niciun leu din profiturile afacerii de la Rosia Montana, chiar daca Guvernul ar debloca rapid proiectul prin aprobarea avizului de mediu, iar investitorii ar reusi sa obtina toate terenurile necesare proiectului.
Gabriel Dumitrascu, fostul director al companiei, spune insa ca, dupa calculele sale, primii bani din profitul afacerii vor ajunge la compania statului abia dupa sase ani de aprobarea exploatarii, perioada in care va fi construita noua mina si vor fi platite datoriile.
Prima transa, in valoare de 110 milioane de dolari, pentru stingerea datoriilor companiei mixte de la Rosia Montana catre firma din insulele Jersey ar trebui achitata, conform clauzelor contractuale, pana la sfarsitul acestui an.
Cheltuielile necesare pentru constructia minei sunt de aproape 1 miliard de dolari, bani pe care compania canadiana sustine, in rapoartele de pe bursa, ca nu ii are. Directorul companiei RMGC sustine ca acesti bani vor putea fi atrasi de pe piata de capital sau de la banci, dupa aprobarea proiectului de catre autoritatile noastre.
Ceea ce ar putea angaja societatea mixta RMGC la alte contracte de imprumut catre actionarii sai, continuand astfel schema de finantare de pana acum.
https://crji.org/articole.php?id=4190&hi=rosia%20montana
Oare, de ce ?
Asa, domnu Tender? Romanii nu se lasa poluati la fel ca africanii si fraieriti cu 3 oglinjoare? Vai, ce rusine!!!...
Pai eu zic sa-i facem sa moara de fuame, ca pe astia din Senegal :P
In Africa a mers foarte repede, da. Lumea zice ca in Africa este foarte multa couptie. Pe de alta parte, cu tot respectul, si Romania se afla in alta cursa a dezvoltarii decat africanii. Trebuie recunoscut ca unora dintre romanii le pasa de natura si distrugerea ei, le pasa de patrimoniu cultural. Africanilor, poate nu. Asa ca sunt explicatii si trebuie sa ne fi jena. Romania trebuie sa devina exportator de inteligenta, nu de minereuri.
Nu. Nu vrem sa ajungem ca africa
Da, eu as vrea sa ajungem ca scandinavii
Romania va lua jumatate de profit ca in toate privatizarile de pana acum adica 0 dar "strainul" ne scapa si de grija aurului.
Mai ai idei de astea?
Si mai este ceva: Am invatatt in ultimii ani ca daca basescu insista pe ceva atunci nu este bine si trebuie sa facem invers.
Ar dori sa fie si aici ca in Africa? Eu nu !
Aici se dau bani pentru hartii care iti dau voie desi nu ai voie (de ex astia cu urbanismul dau hotarari numai prin exceptii de la lege) pe cand acolo dai banii si gata, te apuci de treaba.
inca o dovada ca oamenii de afaceri din romania se descurca mai bine in africa;
stimati domni plecati cu totii in africa; si noi si voi vom trai mai bine!