În unele județe au fost raportate culturi calamitate în suprafață mai mare decât cele însămânțate în toamnă, a acuzat, luni, ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Proces verbale de constatare a pagubelor, din înștiințări făcute de către fermieri, sunt pentru 1,6 milioane de hectare calamitate, din care s-au verificat 941.000 de hectare”, a spus Oros într-o conferință de presă.

”Aceste echipe lucrează încontinuu, și sâmbăta și duminica, pentru ca până la sfârșitul lunii mai să avem încheiate aceste procese verbale iar pe 15 iunie să avem sintezele, să știm cum să facem despăgubirile”, a adăugat ministrul.

Adrian Oros a spus că vrea să facă un apel către fermieri și, mai ales pentru cei care fac parte din aceste comisii de constatare, ”pentru că în unele județe suprafețele consemnate calamitate se apropie sau depășesc suprafețele raportate în toamnă ca însămânțate”.

Fie în toamnă s-au raportat greșit acele suprafețe, fie echipele care constată și consemnează în procesele verbale nu își fac întotdeauna treaba, a adăugat ministrul.

”Vrem să-i despăgubim pe toți cei care sunt păgubiți, dar datele după care calculăm trebuie să fie niște date reale”, a mai declarat Oros.