Uzinele Renault din Maroc si din Rusia nu vor afecta "pentru perioada urmatoare" productia in uzina Dacia de la Pitesti, a afirmat directorul general al Renault-Nissan, Carlos Ghosn, care a fost primit vineri la Palatul Cotroceni de catre presedintele Traian Basescu.

Carlos Ghosn i-a prezentat lui Traian Basescu "planurile de dezvoltare ale companiei pentru anii urmatori, care vizeaza mentinerea activitatii uzinei Dacia de la Pitesti, cel putin la nivelul actual", se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Potrivit sursei citate, Carlos Ghosn "a dat asigurari ca planul de afaceri al companiei Renault pentru perioada urmatoare prevede ca dezvoltarea productiei in Tanger (Regatul Maroc) si Togliatti (Federatia Rusa) sa nu afecteze productia in uzina de la Pitesti, dar ca o crestere viitoare a activitatii acestor unitati de productie va depinde, in mare masura, de evolutia competitivitatii si productivitatii acestora".

Directorul-general al Renault-Nissan l-a informat pe seful statului "despre obtinerea, la uzina din Pitesti, a unei productii-record de 343.000 de autovehicule in acest an", multumind totodata "pentru sprijinul constant oferit inclusiv in perioada de criza".

Traian Basescu i-a inmanat lui Carlos Ghosn, la finalul intalnirii, decoratia Ordinul National 'Steaua Romaniei' in grad de Comandor, "in semn de inalta apreciere pentru contributia determinanta in eficientizarea industriei de automobile din tara noastra".

Vizita lui Ghosn in Romania vine la putin timp dupa inaugurarea, marti, 8 octombrie, a unei noi linii de asamblare la uzina Renault din Maroc, o investitie de 400 milioane euro.

Intr-un articol cu titlul "Renault prefera Maroc in locul Romaniei", publicatia le Figaro scrie ca pe noua linie vor fi produse mai ales volume de Sandero care pana acum erau realizate in Romania.

Uzina din Tanger poate deveni mai competitiva decat cea de la Pitesti, avertiza recent seful Renault-Nissan, Carlos Ghosn.