Jaguar Land Rover, companie detinuta de grupul indian Tata, este aproape de alegerea unui loc pentru o uzina in Europa Centrala si de Est, iar la ia inceput a purtat discutii si in zona Brasovului, renuntand apoi din cauza infrastructurii, scrie publicatia Buna Ziua Brasov. Desi JLR nu a anuntat unde va face uzina, "in carti" ar fi doua zone: Gyor (Ungaria) si Nitra (Slovacia), insa in considerare sunt luate si locuri din Cehia si Polonia.

Intr-o uzina Jaguar Land RoverFoto: Jaguar

Cotidianul brasovean scrie ca grupul auto a testat piata romaneasca in vederea construirii unei fabrici, avand discutii in acest sens si cu reprezentanti ai mediului de afaceri din Brasov, mai ales ca indienii sunt prezenti la Brasov prin preluarea in urma cu ceva timp a americanilor de la Cambric, care au un centru de dezvoltare in oras. Investitia ar fi de cateva sute de milioane de euro si ar urma sa creeze 8.000 de locuri de munca, incluzand si furnizorii.

Presa engleza scria recent ca Jaguar Land Rover este foarte aproape de a alege locul unde va construi o uzina in Europa Centrala, iar Romania NU este pe "lista scurta" ce include Ungaria, Slovacia, Polonia si Cehia. Noua uzina ar putea produce 250.000 masini/an si nu va fi gata mai repede de 2017-2018.de 250.000 unitati.

Jurnalistii slovaci scriau ca un posibil loc ar fi Nitra, o zona industriala unde se fac lucrari mari de infrastructura pentru legarea parcului industrial de cea mai apropiata autostrada. Alt loc cu sanse mari este zona orasului Gyor din vestul Ungariei unde produce si Audi.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro