Coreea de Sud a anuntat luni ca Nissan Motor a utilizat un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel cu care sunt echipate SUV-urile Qashqai si intentioneaza sa amendeze producatorul auto nipon si sa-l dea in judecata pe seful operatiunilor sud-coreene, transmite Agerpres citand Yonhap si Reuters. Reprezentantii Nissan au dezmintit acuzatiile.

"Nissan Motor nu a manipulat niciodata in mod ilegal vreun vehicul produs pana acum si nu a utilizat niciun soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare", se arata in declaratia subsidiarei Nissan din Coreea de Sud

Ministerul Mediului din Coreea de Sud a anuntat ca intentioneaza sa amendeze Nissan cu 330 milioane de woni (280.000 dolari) pentru manipularea emisiilor SUV-ului Qashqai si a cerut rechemarea modelelor 814 Qashqai vandute pana acum in statul asiatic.

Autoritatile din Coreea de Sud au efectuat teste asupra a 20 de vehicule diesel dupa ce Volkswagen a recunoscut ca in perioada 2005 - 2015 a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Din noiembrie 2015 pana in 15 mai 2016 au fost vandute in Coreea de Sud 814 modele Nissan.