Deputatul PSD Florin Gheorghe a initiat un proiect de lege prin care intentioneaza sa modifice felul in care se poate obtine permisul auto, prin introducerea a doua probe suplimentare: condus in poligon si traseu pe timp de noapte, informeaza Mediafax.

Permise autoFoto: AGERPRES

"Examenul pentru obtinerea permisului de conducere consta in sustinerea unei probe teoretice de verificarea cunostintelor si a trei probe practice pentru verificarea aptitudinilor si a comportamentului, corespunzaror categoriei de permis solicitat", potrivit proiectului de lege, depus la Camera Deputatilor.

"Am propus ca probele de examinare pentru obtinerea permisului sa fie 4 si nu 2 cum sunt in prezent. Astfel, pentru a obtine permisul de conducere, vor fi obligatorii atat proba teoretica, cat si trei probe practice: proba de condus in poligon, proba practica de traseu in localitate si proba practica pe timp de noapte. Am toata increderea ca si colegii parlamentari vor constientiza faptul ca o asemenea modificare legislativa este un imperativ si ca trebuie sa o adoptam cat mai curand" a spus Gheorghe, potrivit unui comunicat de presa.

Deputatul a motivat initierea acestui proiect de lege prin reducerea numarului de accidente de circulatie datorat slabei pregatiri a soferilor, situatie datorata relaxarii conditiilor de obtinere a permisului auto.

"In ultimii 26 de ani conditiile si modalitatile de instruire si de examinare a noilor conducatori de autovehicule s-au relaxat atat de mult, incat nu m-ar mira ca, din populism, sa auzim ca s-a renuntat definitiv la examinare, iar permisul se obtine mai usor decat un bilet de autobuz, poate chiar prin SMS", a afirmat Florin Gheorghe.