Groupe Renault anunță numirea lui Christophe Dridi în funcția de director general al Automobile Dacia și al Groupe Renault România, de la 1 ianuarie 2019. El preia această responsabilitate de la Jerôme Olive care a avut un mandat interimar începând cu luna septembrie a acestui an. Reamintim că în septembrie, Antoine Doucerain, directorul de atunci, a anunțat în mod surprinzător că se retrage, iar în locul lui a revenit Olive, cel care a mai condus Dacia între 2010 și 2013.

Christophe Dridi, seful DaciaFoto: Dacia

În ultimii doi ani, Christophe Dridi a fost director executiv al Uzinei Vehicule Dacia și membru în comitetul de management al companiei. Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni va fi condusă, de la aceeași dată, de Miguel Oliver, în prezent director Calitate la uzina Renault Palencia (Spania). Acesta va fi responsabil de activitatea de producţie a modelelor Dacia din gama Global Access.

Christophe Dridi este absolvent al Ecole Supérieures des Sciences et Technologies de l’Ingénieur din Nancy, Franţa, şi deţine o diplomă MBA INSEAD. Își începe cariera la Renault, în 1993, ca inginer. În 2001, se alătură echipelor Alianței Renault – Nissan, în Japonia, unde ocupă funcţia de manager Calitate.

Ulterior devine director Calitate Renault Mexic și mai apoi, responsabil Incidentologie vehicule Renault la Technocentre, Franța. Din 2009, preia responsabilitatea de director Fabricație al uzinei din Casablanca și, ulterior, trece pe aceeaşi funcţie la uzina din Tanger, ambele din Maroc. De la 1 octombrie 2016 a condus uzina Vehicule Dacia de la Mioveni.