​Carlos Ghosn, șeful Renault - Nissan, va apărea pe 8 ianuarie în fața unui tribunal din Tokyo pentru a i se clarifica acuzațiile aduse, informează AFP. Ghosn a fost arestat la 19 noiembrie și nu are voie să comunice cu nimeni, iar avocaților nu li se permite să asiste la interogatorii. Arestarea sa a uimit lumea auto și a scos la iveală neînțelegerile din interiorul alianței Renault - Nissan.

Carlos GhosnFoto: Renault

Ghosn a depus, prin intermediul avocaților săi, o cerere pentru o audiere publică unde să i se explice motivul precis pentru care a fost acuzat. Se știe că este vorba de fraudă fiscală, dar nu multe amănunte suplimentare se cunosc.

Audierea intervine în contextul în care tribunalul din Tokyo a decis prelungirea cu încă zece zile a detenției lui Ghosn, până pe 11 ianuarie.

Scandalul Ghosn, legat de faptul că ar fi omis să declare autorităților bursiere japoneze venituri totale de 38 milioane euro pentru cinci ani, arată cu degetul și spre Nissan și regulile sale interne. Se pun mai multe întrebări: cum de au ieșit abia acum la lumină aceste ilegalități și cum de a fost ales exact acest moment. Apoi, dacă Ghosn chiar a cerut companiei să investească multe milioane de dolari în casele sale de pe mai multe continente, se pune întrebarea cum de cei de la companie au făcut acest lucru, dacă era ilegal.