​Carlos Ghosn a spus, în primul interviu de după arestarea din 19 noiembrie, că a fost victima unui complot al directorilor de la Nissan care se opuneau planului său de a integra mai puternic mărcile Renault, Nissan și Mitsubishi. Într-un interviu de 20 de minute cu publicația Nikkei, Ghosn a respins acuzațiile cum că ar fi condus alianța precum un dictator, spunând că o conducere fermă nu trebuie considerată dictatură și că opozanții săi vor să scape de el.

Carlos GhosnFoto: Nissan

Ghosn a spus că există planuri de întărire a legăturilor între cele trei companii membre ale alianței și că le-a discutat în septembrie cu CEO-ul Nissan, Hiroto Saikawa, care s-a dovedit a fi unul dintre opozanții lui Ghosn.

El a spus că, fără îndoială, acuzațiile ce i se aduc ”sunt rezultatul unui complot și a unei trădări”

El a respins acuzațiile cum că ar fi condus precum un dictator companiile, în cei 17 ani ”Oamenii au considerat un leadership ferm ca fiind dictatură și au deformat realitatea pentru a se debarasa de mine”, a spus Ghosn, în interviul pe care l-a acordat la centrul de detenție din Tokyo.

Ghosn a respins acuzațiile de fraudă financiară ce i se aduc și despre una dintre plăți spune că a fost semnată de patru directori de la Nissan și aprobată de un director pe regiune.

Ghosn a fost acuzat și că Nissan a investit în mod ilegal 15 milioane dolari în vilele sale luxoase din mai multe locuri ale lumii. El a spus că avea nevoie de aceste case în Brazilia și Liban pentru a primi în siguranță diverși oameni și a spus că despre aceste investiții ale Nissan știa toată lumea în companie și nu a spus nimeni că ar fi vreo problemă.

Ghosn este în detenție de 70 de zile și i s-a respins în mai multe rânduri cererea de eliberare pe cauțiune. ”Nu am să fug, ci am să mă apăr. Toate dovezile sunt la Nissan, dar compania a interzis tuturor angajaților să vorbească cu mine”.