Procurorii japonezi au decis joi arestarea pentru a patra oară a fostului preşedinte al grupului Nissan, Carlos Ghosn, după ce mass-media japoneză a anunțat că autoritățile au construit un nou caz împotriva lui în legătură cu plățile efectuate către un dealer din Oman, relatează Mediafax citând Reuters.

Carlos GhosnFoto: Nissan

Procurorii au dispus arestarea lui Ghosn sub acuzaţia de abuz de putere în formă agravantă, a transmis postul public de televiziune NHK.

Purtătorul de cuvânt al lui Ghosn a spus anterior că plățile de 32 milioane de dolari efectuate după nouă ani au fost recompense pentru firma din Oman fiind un dealer de top al companiei Nissan. Astfel de stimulente pentru comercianți nu au fost dirijate de Ghosn, iar fondurile nu au fost folosite pentru a plăti datorii personale, a declarat purtătorul de cuvânt.

Surse au declarat pentru Reuters la începutul acestei săptămâni că Renault a alertat procurorii francezi după ce au descoperit plăți suspecte către un partener de afaceri Renault-Nissan în Oman, în timp ce Ghosn era directorul executiv al producătorului auto francez.

El a fost arestat la Tokyo în noiembrie și se confruntă cu acuzații de abatere financiară și de abuz de putere în formă agravantă deoarece nu a raportat în jur de 82 milioane din salarii și a transferat temporar pierderi financiare personale în contul Nissan în timpul crizei financiare.

Eliberat pentru o cauțiune de 9 milioane de dolari luna trecută, Ghosn a negat acuzațiile, numindu-le "fără valoare" și declarând că a fost victima unei sabotaj din partea consiliului de administraţie.