​Yandex, supranumit ”Google-ul Rusiei” a făcut în Las Vegas demonstrații cu mașini autonome, iar locul șoferului a rămas neocupat, lucru care rar s-a întâmplat în demonstrațiile de pe drumurile publice. Yandex a făcut la final de 2017 primele teste și are acum 100 de mașini autonome ce au parcurs 2,4 milioane km. Google a făcut peste 10 milioane km cu flota de mașini autonome și peste 25 de companii testează în SUA diverse variante.

Masina autonoma a YandexFoto: Yandex

Yandex a primit autorizația de a testa mașini autonome în câteva zone din Las Vegas, la viteze maxime de 65 km/h. BBC a publicat un articol despre o astfel de cursă în care locul șoferului era neocupat, mașina s-a descurcat singură în testul de 20 de minute, dar pe locul pasagerului din dreapta era un inginer de la compania rusă.

Mașinile sunt Toyota Prius pe care au fost instalați cei mai noi senzori dezvoltați de Yandex. Compania va face demonstrații și la Detroit, în iunie, cu ocazia Salonului Auto.

Flota Yandex a crescut de la 10, la 100 de mașini într-un an și compania spune că mașina poate fără probleme să schimbe banda de mers, să vireze și să se oprească la timp oricând este nevoie.