​Volkswagen a prezentat miercuri modelul ID Buzz care urmează să fie lansat anul acesta ca versiune transport persoane cu cinci locuri și una transport marfă, cu zero emisii locale. Conceptul a fost prezentat la salonul de la Detroit, în 2017, iar modelul de producție va fi fabricat în Germania, la Hanovra.

Volkswagen ID BuzzFoto: Volkswagen

Modelul are baterie de 77 kwh și poate atinge viteza de 147 km/h. Ca atuuri, contează puterea bateriei, dar și apelul la nostalgie, modelul full-electric având multe în comun la aspect cu Microbus (Type 2, Transporter sau Kombi), un vehicul popular în anii 60. ID Buzz are 4,72 metri lungime.

ID Buzz de pasageri și versiunea Cargo vor ajunge la clienți în trimestrul al treilea. Nu au fost anunțate prețurile, dar estimările sunt că pentru varianta de pasageri vor porni pe undeva pe la 47-50.000 euro. Versiunea de marfă ar putea costa cu 10-12.000 de euro în plus.

Vor fi disponibile trei niveluri de echipare: Pure, Pro și Packs. În 2023 vor fi introduse în gamă versiuni mai puternice, cu motoare duale, dar și cu tracțiune integrală.

”ID. Buzz este cel mai emoțional membru al familiei complet electrice ID de până acum, ducând mai departe ADN-ul legendarului Volkswagen T1 din 1950”, spun cei de la Volkswagen.

Versiunea de serie este construită pe arhitectura versatilă MEB (Modularen Elektrik Baukasten) a grupului Volkswagen pe care au fost construite modele precum VW ID 3 și ID 4, dar și Skoda Enyaq.

”Centrul de greutate al bateriei poziționat în partea de jos, instalată în podeaua plată, permite un nivel ridicat de agilitate, poziția tipică de ședere din microbuz, mult spațiu și flexibilitate, precum și o senzație de spațiu”, mai spune compania.