​O companie din Elveția spune că există pe piață cerere pentru o micro-mașină electrică de două locuri și de numai 2,5 metri lungime, cu un metru mai scurtă decât electrica Dacia Spring. Mașinuța Microlino produsă în Italia poate atinge 90 km/h și costă de la 15.000 de euro.

MicrolinoFoto: microlino-car.com

Mașinuța se vrea a fi în stilul BMW Isetta de acum câteva decenii și compania promite o autonomie de 230 km, Microlino având o greutate de sub 500 kg. Doar două locuri are vehiculul, iar compania care produce mașina spune că există cerere pe piață, fiind o mașină ideală pentru oraș, mai ales că, minusculă fiind, poate fi parcată în locuri unde autoturisme mai mari nu pot fi parcate.

Reuters îi citează pe creatorii acestei mașini, Oliver și Merlin Ouboter, care spun că Microlino este mai ieftin de construit decât o mașină convențională, având mai puține componente și o baterie mai mică.

Bateria are o capacitate de 14 kWh, iar prețul de pornire este 15.000 de euro. Aproximativ 35.000 de oameni și-au rezervat o mașină, dar rămâne de văzut câți vor ajunge să o și cumpere.

Nu sunt multe companii care construiesc mașini electrice de mici dimensiuni, fiindcă este greu să le produci la costuri decente, dat fiind că bateria poate ajunge să coste și peste 60% din total. Pentru companii, marja de profit este mult mai mică la astfel de mașinuțe.

Pentru Microlino prețul este o problemă, fiindcă la 15.000 de euro cumperi o mașină foarte mică.