​Volkswagen va produce din 2025 în Spania cel mai mic model electric al său care se va numi probabil ID 1 și va avea dimensiuni asemănătoare popularului model Polo. Partea foarte grea este ca prețul de pornire să fie de 20.000 de euro.

Conceptul Volkswagen ID LifeFoto: Volkswagen

Mașina va folosi arhitectura denumită MEB First pe care vor fi construite alte trei modele: unul puțin mai mare de la Volkswagen și alte două de la Cupra, respectiv Skoda.

Toate vor fi construite în Spania, unde Volkswagen investește și într-o fabrică de baterii. În 2026 ar trebui să iasă de pe liniile de producție și un crossover mai mare decât ID 1, numit ID 2all, la care ținta este ca prețul să pornească de la 25.000 de euro.

Pentru Volkswagen va fi complicat ca prețul de pornire pentru ID 1 să fie în jurul a 20.000 de euro, mai ales că bateria costă câteva mii de euro, toate componentele s-au scumpit în ultimii ani și compania germană trebuie să obțină și profit. Faptul că vor fi produse multe mașini de la mai multe mărci va duce, per total, la o reducere a costurilor de producție.

Nu se știe încă dacă modelul se va numi ID 1 sau Polo

Foarte posibil mașina va avea baterie de 57 kWh, autonomia va fi de 350 km și accelerarea de la 0, la 100 km/h se va face în 7 secunde.

Volkswagen vinde în Europa modelele electrice ID 3, ID 4, ID 5, ID Buzz Pro și, în unele țări, e-Up!. Modelul Volkswagen ID.3 Pro Performance costă de la 44.000 de euro, iar ID Buzz Pro este 65.000 de euro.

Sursa: Autocar UK