Magna International, companie auto care produce mașini în Austria, la Graz, este în discuții cu constructori chinezi de automobile, scrie Bloomberg. Magna nu are brand-ul propriu, dar este cunoscută pentru faptul că a produs zeci de modele pentru diverse mărci auto.

O hala de productie a Magna InternationalFoto: Shutterstock

Magna International - companie canadiano-austriacă - produce la Graz și pentru constructori mari, dar și pentru diverse companii mai mici, multe dintre ele neavând fabrica proprie și nici nevoie de volume mari. Spre exemplu, la Graz sunt produse în prezent, printre altele, și mașini ale unei mărci auto puțin cunoscută: Fisler.

Uwe Geissinger, șef al Magna Europa, a spus că este loc disponibil să se mai adauge producție la fabrica din Graz.

Magna International vrea să treacă în tot mai mare proporție la mașini electrice și va asambla din 2026 mașini pentru un producător francez numit Ineos, care a avut până acum succes cu un SUV (Grenadier) produs în Franța de o companie numită Ineos, model ce nu are decât motor termic în prezent.

Rămâne de văzut dacă pentru chinezi costurile de producție promise de Magna vor fi suficient de mici, încât să merite ca un model să fie asamblat în Austria, în loc să fie adus de la 10.000 de km.

Magna vrea să deschidă și o uzină în SUA.

Magna a asamblat în istoria sa peste 4 milioane de vehicule din 31 de modele diferite, invlusiv Mercedes-Benz Clasa G, Jaguar I-PACE și E-PACE, BMW Seria 5 și Z4 Toyota GR Supra.

Surse: Bloomberg, Automotive News