Dacia Duster 3, adică a treia generație a singurului SUV Dacia, a fost prezentat oficial, iar din acest articol și VIDEO poți afla tot ce știm în acest moment, pe final de 2023. „Prețurile vor începe cu 1, iar variantele cele mai scumpe și full options cu siguranță nu vor începe cu 3”, a declarat șeful mărcii Dacia la nivel internațional, într-o discuție cu presa, prilejuită de momentul prezentării noului Duster. Asta înseamnă că mașina va avea un preț de pornire de sub 20.000 Euro, cu tot cu TVA, iar variantele cele mai scumpe nu vor atinge pragul de 30.000 Euro, cu tot cu TVA.

Noua Dacia DusterFoto: Dacia

Dacia Duster 2024 păstrează, în mare, aceleași dimensiuni și proporții cu generația pe care o înlocuiește. Dar platforma tehnică este nouă (CMF-B). Utilizarea acestei platforme asigură un volum interior superior celui al precedentei generații, atât pentru pasageri cât și pentru bagaje, fără creșterea lungimii totale. Totodată, și ținuta de drum promite să fie mai bună.

Totodată, apare pe Duster și o motorizare hibridă eficientă, aceeași existentă pe Dacia Jogger.

Culoarea elementelor de protecție față și spate este impregnată în masa materialului. Renunțarea la aplicarea vopselei la suprafață este un avantaj din punct de vedere al protecției mediului. Totodată, scuturile nu-și pierd niciodată culoarea de origine, chiar dacă sunt zgâriate.

Citește articolul complet pe 0-100.ro