Producătorii de anvelope din mai multe state europene, inclusiv Continental AG, au fost vizaţi marţi de inspecţii supriză ale Comisiei Europene, care este îngrijorată de posibilitatea ca aceştia să se fi înţeles între ei pentru a stabili preţurile, încălcând regulile europene din domeniul concurenţei, scrie Bloomberg.

AnvelopeFoto: Vlad Barza / HotNews.ro
  • „Produsele vizate de inspecţii sunt noi anvelope pentru autoturisme de pasageri, autoutilitare, camioane şi autobuze vândute în Spaţiul Economic European.
  • Comisia este îngrijorată că a existat o coordonare a politicii de preţuri între companiile inspectate, inclusiv via comunicări publice”, a precizat Executivul comunitar într-un comunicat de presă.

Comisia Europeană nu a dezvăluit numele companiilor la care au fost făcute inspecţii. Cu toate acestea, grupul german Continental a dat publicităţii un comunicat în care anunţă că a fost vizat de investigaţia Comisiei Europene. Imediat după acest anunţ, acţiunile Continental au scăzut cu 2,8% la Bursa de la Frankfurt, în timp ce indicele principal al Bursei de la Frankfurt era în creştere.

Astfel de inspecţii sunt doar un pas preliminar şi UE ar putea declanșa o procedură formală dacă dovezile strânse vor arăta că firmele au încălcat legislaţia antitrust. O companie găsită vinovată de încălcarea legislaţiei europene în domeniul concurenţei poate fi amendată cu până la 10% din cifra sa de afaceri globală însă companiile amendate pot contesta amenzile în tribunalele din UE. (Sursa: Agerpres)