​Grupul chinez Dongfeng, care produce 1,7 milioane de mașini pe an, este în discuții cu autoritățile italiene pentru deschiderea unei uzine ce ar putea ajunge să asambleze 100.000 de mașini pe an. Italia vrea să atragă noi producători chinezi, iar aceste căutări au dus la declarații amenințătoare din partea celui mai mare grup auto din țară.

Dongfeng Voyah PassionFoto: IMAGO / Imago Stock and People / Profimedia Images

Șeful operațiunilor europene ale Dongfeng Motor Group a declarat că Italia, fiind o țară mare cu o piață auto consistentă, ar fi o bază ideală de operațiuni, iar mașinile produse aici ar putea ajunge ușor în alte țări de pe continent.

Cei de la Dongfeng Motor Group așteaptă ca autoritățile să vină cu o serie de propuneri legate de locul unde ar putea fi instalat noul sit de producție. Chinezii ar vrea să producă vehicule hibride.

Șeful grupului auto Stellantis, singurul mare producător auto din Italia, a spus recent că - dacă în țară vor fi primiți constructori auto chinezi care să deschidă uzine - grupul ar putea închide fabrici.

Interesant este că în China, Dongfeng produce în parteneriat cu Stellantis mașini Peugeot și Citroen. Dongfeng produce și pentru Honda și Nissan.

Grupul Dongfeng a livrat anul trecut 1,7 milioane de mașini, iar cel mai bun an a fost 2017, cu un total de 2,38 milioane.

Surse: Automotive News, Bloomberg