Dealerul ceh de masini rulate AAA Auto vrea sa vanda 49% din subsidiara din Romania unei companii auto locale, pentru a obtine stocuri de masini second-hand de buna calitate, cu istoric cunoscut, aceasta fiind principala dificultate intampinata de firma ceha in Romania.

"Consiliul de conducere a analizat rezultatele financiare si de afaceri realizate in Romania si a fost informat despre un plan de relansare a activitatii", a anuntat AAA Auto.

Potrivit companiei, asa cum s-a stabilit anterior, o analiza a planului de relansare si o decizie finala despre strategia aplicata in Romania va fi luata in luna iunie a anului viitor.

"Propunerea aprobata va permite vanzarea a 49 procente din filiala romaneasca unui partener local, o companie care activeaza in industria auto. Acest pas ar putea ajuta compania sa obtine o mai buna penetrare a pietei romanesti, avand acces mai facil la automobile de calitate, cu istoric cunoscut, aceasta fiind principala provocare cu care s-a confruntat AAA Auto in Romania", potrivit companiei.

Programul AAA Auto vine in contextul in care presa a scris, in ultimele trei luni, ca dealerul ceh vrea sa-si retraga activitatile din Romania si Polonia.

AAA Auto a inregistrat o scadere de 34% a vanzarilor realizate in Romania in primul semestru din 2008, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la 840 de unitati, in conditiile unei tinte de vanzari de 3.000 de unitati pentru anul in curs.

Sursa: stiriauto.ro