Fondul de investitii Cerberus Capital poarta discutii cu Renault care ar fi interesata de holdingul Chrysler si in special de marca Jeep, scrie Reuters care citeaza surse din piata. Francezii au negat informatia.

Agentia scrie ca Cerberus, care detine 80% din Chrysler LLC, e in discutii cu Renault care ar fi interesata fie de o alianta, fie de o achizitie totala a marcii Jeep, cea mai valoroasa din portofoliul Chrysler. O intelegere cu Jeep ar face ca prima si cea mai cunoscuta marca de masini de teren sa ajunga din nou pe mana francezilor dupa doua decenii. In 1987 Renault a vandut marca Jeep si American Motors catre Chrysler.

Louis Schweitzer, fostul CEO al Renault, spunea intr-o carte publicata anul trecut ca regreta faptul ca Renault a vandut AMC si Jeep la sfarsitul anilor '80 cand francezii s-au retras din SUA. Renault cumparase AMC, proprietarul Jeep, in 1979.

Cerberus a cumparat 80,1% din Chrysler Holding LLC in august anul trecut pentru 7,4 miliarde dolari. Holdingul e format din producatorul auto Chrysler LLC si din divizia de servicii financiare Chrysler Financial. Presa a scris recent ca fondul de investitii poarta discutii cu diversi producatori, pentru a incheia intelegeri.

Cea mai vehiculata varianta este o fuziune cu General Motors, dar se pare ca discutiile s-au blocat la stabilirea procentului cu care a scazut valoarea Chrysler de cand e detinuta de fondul Cerberus Capital.

S-au purtat discutii si cu Ford, insa au esuat, dar e foarte posibil ca Cerberus sa mai pastreze Chrysler ceva timp, in ciuda discutiilor care vorbesc de vanzare.