Jean-Marc Gales, in prezent director de vanzari pe plan mondial la Mercedes - Benz va deveni din martie director general al marcii Citroen, a anuntat concernul PSA. Gales va fi numit si in consiliul de conducere al PSA la adunarea consiliului de supraveghere din 21 aprilie.

Gales, in varsta de 46 de ani, il inlocuieste pe Gilles Michel care va conduce o organizatie a fondurilor strategice de investitii din Franta. Noul sef Citroen este de nationalitate luxemburgheza si a lucrat la companii precum Volkswagen, General Motors si BMW.

PSA Peugeot - Citroen nu e intr-o situatie prea buna, anuntand saptamana aceasta ca in 2008 pierderile nete au depasit 300 milioane euro, dupa ce cu un an inainte profitul a fost de aproape un miliard euro. Concernul nu asteapta profit nici anul acesta, isi va reduce productia cu 20% si va renunta la 11.000 de angajati.

Marca Citroen a anuntat recent relansarea numelui DS care se va regasi pe trei modele de automobile pe care francezii le vor lansa in 2010 si 2011 si vrea sa le catalogheze ca fiind premium.

Anul trecut, in Romania, vanzarile de autoturisme Citroen au scazut cu 28%, de la peste 3.500, la sub 2.700 unitati.