Angajatii producatorului de componente auto Continental de la uzina franceza din Clairoix au devastat cladirea subprefecturii din orasul Compiegne, dupa ce justitia nu a dat castig de cauza cererii lor, ca uzina sa nu fie inchisa, noteaza Reuters.

Continental, care a investit peste 250 milioane euro si in Romania, anuntase pe 11 martie ca va inchide uzina din Clairoix, nordul Frantei, precum si cea de la Hanovra, Germania, dupa ce comenzile au scazut mult.

De atunci, lucratorii uzinei din Franta au protestat in mai multe runde, aruncand cu diverse obiecte in manageri si arzand anvelope pe strazile Parisului. Ei au contestat decizia si in instanta, sustinand ca patronatul a incalcat legea franceza fiindca nu a consultat angajatii inainte sa ia decizia de inchidere a fabricii.

Un tribunal francez a dat dreptate insa companiei Continental, iar in replica, angajatii companiei au devastat cladirea subprefecturii din Compiegne.

Pe de alta parte, presa franceza nota recent ca desi fabrica din Franta se va inchide, Continental face recrutari pentru fabrica de anvelope de la Timisoara.

Iata un reportaj in franceza despre protestul Continental: