SUV-ul Duster ar putea reprezenta o cincime din productia totala Dacia in acest an, a confirmat Constantin Stroe - vicepresedinte al companiei - la conferinta APIA. Duster va fi lansat oficial in primavara, productia de preserie a inceput acum patru luni, au fost construite peste 1.000 de masini, iar SUV-ul se va adresa si femeilor fiindca nu va fi "o masina de neam prost", a mai spus Stroe.

Dacia isi pune mari sperante in Duster si spera sa faca volume cu el, compensand faptul ca programele Rabla care i-au ajutat mult vanzarile anul trecut nu mai sunt in vigoare.

Intrebat de un ziarist daca productia Duster va reprezenta anul acesta 20% din productia totala a marcii, Stroe a confirmat ca acest lucru este foarte posibil. Totusi, nu s-au dat informatii despre pret si nici despre data exacta a lansarii.

Stroe a spus ca productia Duster este inca in faza de preserie, pentru a se asigura ca fiecare masina care iese de pe liniile de fabricatie are standardele de calitate cerute. Vicepresedintele Dacia a mai spus ca SUV-ul va fi si pe placul femeilor pentru ca "nu e o masina de neam prost si da o senzatie de siguranta".

Dacia a produs anul trecut circa 310.000 de masini, dintre care 85% au mers la export. Duster va fi lansat in primavara lui 2010 in Romania, Turcia, Algeria si Maroc, iar din iunie 2010 masina va fi disponibila sub sigla Renault in Ucraina, Orientul Mijlociu si unele tari din Africa. Din 2011, Renault Duster va fi vandut in Brazilia si tarile Golfului Persic. Pe langa uzina de la Mioveni, masina va fi produsa atat in Rusia, cat si in Brazilia.

Dacia Duster va avea 4,31 metri lungime si 1,82 latime, iar garda la sol va fi de peste 20 cm. Greutatea masinii va fi 1.180 kg in versiunea 4X2 si 1.280 kg in varianta 4X4.