Administratia Fondului pentru Mediu a inceput miercuri transmiterea celor 50.000 de vouchere cu care a fost suplimentat programul Rabla pentru anul 2010, echivalentul sumei de 190 milioane lei. In cursul zilei au fost distribuite 2.000 de tichete in trei judete, numarul fiind stabilit in functie de populatie. Bugetul a fost suplimentat pe 17 martie, dupa ce alte 50.000 de cupoane se terminasera.

Judetele care au fost programate miercuri sa ridice tichetele valorice de la A.F.M au fost Botosani, Suceava, Iasi si Neamt. Programarea judetelor este facuta pentru 8 zile, ultima zi de ridicare a tichetelor fiind 16 aprilie 2010. Colectorii care nu se prezinta pentru a ridica tichetele valorice conform acestei programari vor putea fi reprogramati incepand cu data de 19 aprilie.

Numarul tichetelor s-a repartizat pe judete in functie de numarul populatiei. La sediul A.F.M sunt prezenti, pentru a ridica tichetele valorice, in medie, 25 colectori pe zi.

Editia 2010 a programului Rabla a inceput in 18 februarie, principalele modificari fata de anii anteriori fiind faptul ca in schimbul masinii casate proprietarul primeste un voucher care poate fi valorificat la liber, dar si posibilitatea de a folosi maximum trei astfel de cupoane pentru cumpararea unei masini noi.

In editia de anul acesta vor fi casate circa 100.000 de masini vechi in program, de trei ori mai multe decat anul trecut.