Preturile petrolului au revenit pe plus, miercuri, in Asia, dupa o corectie puternica in ziua precedenta.

Un baril de titei "light sweet crude" cu livrare in mai s-a scumpit cu 54 de centi pana la 106,61 dolari, in primele tranzactii ale zilei. Petrolul Brent din Marea Nordului a castigat 28 de centi find cotat la 124,40 dolari.

Marti, pretul petrolului care atinge niveluri alarmante mai ales pe fondul tensiunilor intre occidentali si iranieni, a scazut semnificativ la New York in urma unor initiative convergente pentru a tine sub control pretul aurului negru, scrie AFP.

ArabiaSaudita,cel mai mare exportatormondial detitei,a promis"sa asigureo aprovizionareadecvata cupetrol"sisa"aducapreturilela nivelurirezonabile"pentruproducatori siconsumatori.

StateleUnite au scutit, la randul lor,11 tari-inclusiv Franta,Germania siJaponia-denoi sanctiunifinanciaredestinateinstitutiilorcare contribuie laimportuldepetroliranian.

In cele din urmaChina,cel mai mare consumatorde energiesial doilea consumator mondialde aurnegrudinlume,a anuntat ca va realiza cea mai mare scumpire labenzina si motorina din ultimiiaproapetrei ani.