Cotatiile futures ale actiunilor de pe Wall Street au cazut cu trei procente peste noapte pe pietele asiatice, transmite Reuters. investitorii se tem ca inflatia in crestere din Statele Unite ar putea duce la un ritm mai rapid de crestere a dobanzilor, afectand perspectiva optimista privind profiturile companiilor, noteaza sursa citata. Indicele S&P mini futures a scazut cu pana la 3 procente, pana la 2.529 puncte, cele mai redus nivele de la inceputul lunii octombrie si pana acum.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 08.45 Se prognozeaza ca si bursele europene vor deschide “pe rosu”, fiind estimate scaderi de 3,7% pe FTSE, de 5,3% pe DAX si de 4,9% pe CAC40 (Reuters)

UPDATE 07.52 MSCI, indicele bursier pentru actiunile din zona Asia-Pacific (cu exceptia Japoniei) a pierdut 4,3 procente, cea mai mare corectie de dupa august 2015, cand a avut loc socul devalorizarii yuanului. MSCI a intrat in zona rosie pentru prima oara in acest an.

Nikkeiul japonez a cazut cu 6,8%, pana aproape de minimele ultimeloor patru luni, bursa din Taiwan a pierdut 5,5 procente iar indicele Hang Seng din Hong Kong a scazut cu 4,9 procente.

Indicele amiral al bursei din New York, Dow Jones, a recuperat usor din pierderi pe finalul sesiunii de lunisi a inchis in scadere cu 4,61%, dupa ce, cu doar o ora inainte de inchidere, inregistra o scadere de 3% (700 de puncte), iar in timpul zilei scazuze chiar cu 1500 de puncte, potrivit AFP.

Luni, Casa Alba a afirmat, intr-o declaratie pentru CNBC, ca este "mereu ingrijorata atunci cand piata scade", dar da asigurari ca este vorba doar despre "fluctuatii ale pietei", iar economia Statelor Unite a ramas "foarte solida" si "merge in directia cea buna".

Bursele europene au inceput saptamana "pe rosu", influentate de evolutia similara a pietei americane.