Bursa din New York a încheiat săptămâna în roșu vineri, încă îngreunată de pierderile din sectorul tehnologic, potrivit AFP și Reuters.

Wall StreetFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Dow Jones a scăzut cu 0,88%, până la 27.657,42 puncte, în timp ce Nasdaq a pierdut 1,07% până la 10.793,28 puncte, iar S&P 500 a cedat 1,12% încheind la 3.319,47 puncte.

În cursul săptămânii, Dow Jones a rămas aproape stabil (-0,3%), iar Nasdaq, lovit de recesiunea marilor nume din tehnologie, și-a limitat pierderile la -0,5%. Nasdaq scăzuse în utimele două săptămîni cu 4%, respectiv 3%.

„Investitorii au părut să ignore vestea bună din Indicele de încredere al consumatorilor din SUA” și „sectorul tehnologiei și-a adâncit pierderile”, au spus analiștii de la Charles Schwab.

Indicele lunar al Universității din Michigan a atins un maxim de la începutul pandemiei, urcând la 78,9 puncte de la 74,1 puncte în august, cu mult peste așteptări.

Cu toate acestea, analiștii au menționat că încrederea consumatorilor a fost sporită de forma bună de pe Wall Street în iulie și august, când Nasdaq a urcat la noi recorduri, atrăgând întreaga Bursă de Valori din New York.

„În general, panta ascendentă a prețurilor acțiunilor în iulie și august a condus așteptările consumatorilor”, a spus Ian Shepherdson de la Pantheon Macroeconomics.

Piețele au fost, de asemenea, „dezamăgite” după întâlnirea Băncii Centrale Americane (Fed), a declarat Nikolaos Panigirtzoglou de la JP Morgan Securities, în speranța unei prelungiri a scadențelor activelor cumpărate de Fed pentru a sprijini redresarea.

Sectorul tehnologiei a cântărit din nou pe piață, deoarece au persistat îndoieli în legătură cu cea de-a doua lege a Congresului de stimulare, precum și cu vaccinul împotriva noului coronavirus.