Bursa din New York a închis în roșu marți, după tweet-urile venite de la Donald Trump care anunțau încheierea discuțiilor cu democrații cu privire la un nou plan economic de ajutor pentru gospodăriile și afacerile mici până la alegerile din 3 noiembrie, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Dow Jones a scăzut cu 1,34% încheind la 27.772,76 puncte.

Nasdaq-ul, dominat de acțiunile pe tehnologie, a scăzut cu 1,57% până la 11.154,60 puncte, iar S&P 500 a cedat 1,40% închizând la 3.360,97 puncte.

„Le-am cerut reprezentanților mei să nu mai negocieze până după alegeri”, a scris pe Twitter Donald Trump, acuzând-o pe liderul democraților din Congres, Nancy Pelosi, că nu a negociat „cu bună-credință”.

„De îndată ce voi câștiga, vom vota asupra unui plan mare de ajutor care se va concentra pe lucrătorii americani și întreprinderile mici”, a adăugat el.

Această schimbare de direcție a făcut ca Wall Street să cadă cu mai puțin de o oră de închidere, în timp ce indicii majori crescuseră ușor până atunci.

Speranța unor noi măsuri de ajutor a fost într-adevăr „unul dintre motoarele care au condus piața continuu în timpul primelor sesiuni din octombrie”, a spus Art Hogan de la National Securities.