​TTS Group dorește să se listeze la Bursa de Valori București, pe piața principală, iar perioada de subscriere va fi 24 mai – 4 iunie 2021, potrivit unui comunicat al companiei care anunță că prospectul a primit aprobarea ASF. Acționarii oferă spre vânzare până la 15 milioane de acțiuni, reprezentând maxim 50% dintre acțiunile emise de Societate. Intervalul de preț al ofertei: 19 - 21 lei/acțiune.

TTSFoto: TTS

Oferta Publică Inițială Secundară se va desfășura în două tranșe, una dedicată investitorilor de retail și una investitorilor instituționali.

Tranșa de retail se referă la oferta spre vânzare a 2.250.000 de acțiuni, din care sub-tranșa A pentru 1.500.000 de acțiuni cu alocare de tip „Primul venit, primul servit” dar nu mai mult de 7.000 acțiuni pentru o persoană. Nu sunt admise subscrieri multiple. Sub-tranșa B pentru 750.000 acțiuni cu alocare tip „pro-rata”.

Pentru investitorii instituționali sunt alocate până la 12.750.000 de acțiuni.

Grupul TTS deține o flotă de macarale plutitoare, silozuri și platforme în porturi precum și cea mai mare flotă fluvială din bazinul dunărean, formată din 466 de vase cu o capacitate totală de 768.000 tone.

Societatea mamă, TTS (Transport Trade Services) S.A. este o casă de expediții internaționale de mărfuri, care împreună cu subsidiarele Plimsol din Ungaria și TTS GmbH din Austria, desfășoară activități cuprinse în segmentul de expediții.

„Transportul fluvial, operațiunile portuare, precum și activitățile de reparații nave formează celelalte trei segmente de activitate care sunt desfășurate prin filiale specializate din țară și din Ungaria. TTS Grup acoperă peste 100 de porturi și terminale portuare de la Dunăre și Marea Neagră cu legături pe Tisa, Sava, Rin și Main”, se arată în comunicat.

În 2020, TTS (Grup) a înregistrat o cifră de afaceri de 520 mil RON, EBITDA raportată de 114 milioane RON și un profit net de 44 milioane RON.