​Producătorul de lactate Agroserv Mariuta, cunoscut prin brandul Lăptăria cu Caimac, intră vineri la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB). Simbolul bursier va fi MILK. În aprilie 2021, compania a derulat un plasament privat prin care a vândut un numar de 431.020 acțiuni la un preț de 45 lei/acțiune.

Laptaria cu CaimacFoto: Laptaria cu Caimac

Valoarea capitalizarii anticipate, spune BVB, rezultată în urma derulării plasamentului privat aferent majorării de capital este de peste 77,89 milioane lei, valoare rezultată din înmulțirea numărului total de acțiuni al companiei și pretul din plasamentul privat.

Agroserv Mariuta a făcut primul pas pe piața de capital în noiembrie 2020, când a derulat un plasament privat prin care a vândut obligațiuni denominate în euro, în valoare de 3 milioane euro, tranzactionate din decembrie 2020, pe SMT, sub simbolul MILK25E.

Conform BVB, compania a fost înființată în anul 1994 și până în 2018 a avut exclusiv activități agricole, cultură mare (grâu, orz, rapiță, porumb, lucernă și altele, pe o suprafață de 3.000 ha) și fermă de vaci de lapte (cu peste 2.500 animale). În 2018, compania a pus în funcțiune o fabrică de lactate, ce a presupus o investiție de peste 5 milioane de euro, și a lansat brandul Lăptăria cu Caimac.