Ether, criptomoneda platformei Ethereum, a depășit bitcoin și alte criptomonede majore ca volum al tranzacțiilor în prima jumătate a lui 2021, arată datele Coinbase, cea mai mare bursă de monede digitale din SUA, potrivit Markets Insider.

HotNews.roFoto: Hotnews

Volumul tranzacțiilor cu ether a crescut cu 1.461% la 1,4 trilioane de dolari în primele 6 luni ale acestui an, o creștere spectaculoasă față de prima jumătate a anului trecut când tranzacțiile totale cu această criptomonedă s-au situat în jurul valorii de 92 de miliarde de dolari.

Spre comparație, volumul tranzacțiilor cu bitcoin a crescut cu 489%, ajungând la un total de 2,1 trilioane de dolari față de 356 de miliarde de dolari în aceeași perioadă a anului trecut.

Datele platformei Coinbase arată că aceasta este prima dată când volumul tranzacțiilor cu ether l-a depășit pe cel al bitcoin pentru o perioadă îndelungată.

Prima jumătate a lui 2021 a fost una dintre cele mai active perioade din istoria monedelor digitale, marcată de prețuri la niveluri istorice, acceptare și interes din partea unor jucători instituționali și volumuri record ale tranzacțiilor.

Piața criptomonedelor a început anul cu o capitalizare totală de 769 de miliarde de dolari și a încheiat prima jumătate a anului cu o creștere de 86%, ajungând la 1,4 trilioane de dolari.

Prețul ether a crescut cu 210% în prima jumătate a lui 2021

Ether, a doua cea mai mare criptomonedă din lume, are și alte întrebuințări decât majoritatea monedelor digitale, putând fi folosită pentru încheierea unor contracte smart cu ajutorul blockchain-ului Ethereum sau pentru crearea tokenurilor digitale NFT.

Deși unii consideră că bitcoin ar putea fi folosit în viitor ca mijloc de economisire, devenind un fel de „aur digital”, acesta nu are aceeași versatilitate precum ether.

Coinbase afirmă că numeroși clienți instituționali au cumpărat ether în prima jumătate a lui 2021.

Atât prețul ether cât și cel al bitcoin a crescut anul acesta, cu 210%, respectiv 37%.

Ether era tranzacționat cu 2.294 de dolari la momentul publicării acestui articol, o creștere de 4% față de ziua anterioară, în timp ce prețul bitcoin era de 39.825 de dolari.

Prețul ether a scăzut însă semnificativ comparativ cu luna martie, când a depășit în premieră pragul de 4.000 de dolari.

Citește și: