Acțiunile europene au atins joi maximele ultimelor două săptămâni, în condițiile în care încrederea investitorilor s-a îmbunătățit datorită semnelor că impactul variantei de coronavirus Omicron ar putea să nu fie atât de grav pe cât se credea, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Indicele pan-european STOXX 600 a câștigat dimineață 0,2%, stimulat de acțiunile din sectorul turismului și auto, oglindind o revenire globală a acțiunilor care a fost ajutată și de datele economice solide din SUA.

Riscul de a avea nevoie de internare în spital pentru pacienții cu Omicron ar putea fi cu 40% până la 45% mai mic decât pentru pacienții cu varianta Delta, potrivit unei cercetări efectuate de Imperial College din Londra.

Un alt studiu din Africa de Sud a constatat că persoanele diagnosticate cu Omicron în această țară între 1 octombrie și 30 noiembrie au avut cu 80% mai puține șanse de a fi internate în spital decât cele diagnosticate cu o altă variantă în aceeași perioadă.

Acțiunile AstraZeneca s-au apreciat joi cu 0,3% după ce producătorul farma a spus că un regim de trei doze din vaccinul său COVID-19 a fost eficient împotriva variantei Omicron, citând date dintr-un studiu de laborator al Universității Oxford.