Warren Buffett evită să facă afaceri în Rusia deoarece în trecut a fost amenințat în această țară cu confiscarea activelor și chiar moartea, relatează Markets Insider.

Warren BuffettFoto: Xinhua / Avalon / Profimedia Images

Investitorul legendar, în prezent al șaselea cel mai bogat om din lume, potrivit Bloomberg, evită Rusia în pofida faptului că a subliniat în mod repetat de-a lungul lungii sale cariere că riscurile geopolitice și evenimentele curente sunt mult mai puțin importante decât valoarea și calitatea unei companii când vine vorba de investiții.

Buffett a povestit în timpul unei întruniri a acționarilor Berkshire Hathaway din 2006 ce s-a întâmplat când a investit înspre sfârșitul anilor '80 în Salomon Brothers, o bancă ce deținea o companie petrolieră cu concesiuni importante în Siberia.

„Am fost bineveniți cât timp am forat. Dar când am vrut să scoatem petrolul afară, după ce banii noștri au fost folosiți să foreze puțurile, [rușii] nu au fost tocmai prietenoși”, a relatat el.

„De fapt, a fost chiar extrem ce ni s-a întâmplat”, a spus Buffett, cu referire la tentativa companiei petroliere de a-și recupera sondele și platformele din zonă.

„Ne-au spus că dacă vom trimite oameni să scoată echipamentele, nu doar că nu se vor întoarce cu echipamentele, dar nu se vor întoarce deloc”, a relatat Warren Buffett.

Citește și: