Bursa de la New York a încheiat în creștere vineri, după o săptămână bună, marcată de depășirea unui prag tehnic important, înaintea unui indicator al inflației foarte așteptat și a unei ședințe a băncii centrale americane (Fed), potrivit AFP.

Wall StreetFoto: Vichaya Kiatying-Angsulee / Panthermedia / Profimedia Images
  • Dow Jones a câștigat 0,13%,
  • Nasdaq a câștigat 0,16%,
  • S&P 500 a câștigat 0,12%.

Joi, S&P 500 reușise să închidă cu 20% peste minimul din 12 octombrie.

Vineri, însă, cel mai reprezentativ indice al bursei de la New York nu a reușit să termine peste 4.300 de puncte, un nou prag tehnic important.

„Săptămâna aceasta au existat foarte puțini indicatori economici și piața a trebuit să gândească singură pentru prima dată, ceea ce a fost pozitiv", a comentat Quincy Krosby de la LPL Financial.

Pentru Maris Ogg, de la Tower Bridge Advisors, rezultatul a fost că „ce a fost mai rău a trecut”, adică aproape toată înăsprirea monetară și criza bancară, deși investitorii se așteaptă în continuare la o deteriorare a economiei.

„De asemenea, am văzut sfârșitul crizei pragului datoriei de stat a SUA, (...) care cred că a cântărit pe piață mai mult decât au realizat oamenii", ceea ce a împins acțiunile în spate, a remarcat Chris Low, de la FHN Financial.