Hidroelectrica este prima companie românească ce beneficiază de mecanismele de includere rapidă ale furnizorilor globali de indici FTSE Russell și MSCI, se arată într-un comunicat al Bursei de Valori București (BVB).

Bursa de valori Bucuresti - BVBFoto: Hotnews / Florin Barbuta

„Hidroelectrica scrie istorie în această perioadă la Bursa de Valori București, fiind în centrul atenției investitorilor. Suntem încântați că acest interes este exprimat atât prin volumele foarte mari de tranzacționare din prima zi, dar și prin includerea acțiunilor Hidroelectrica în indicii FTSE Russell pentru piețe emergente și MSCI pentru piețe de frontieră prin acest mecanism de includere rapidă”, a declarat Radu Hanga, președintele Bursei de Valori București.

Potrivit acestuia, Hidroelectrica va juca un rol important și în drumul României spre promovarea la Piață Emergentă de către MSCI, alături de îndeplinirea criteriilor calitative și cantitative ale furnizorului de indici.

Hidroelectrica este a șaptea companie românească inclusă în indicii FTSE Global All-World Index, FTSE Global Large Cap Index și FTSE Emerging Index.

Prin includerea Hidroelectrica, România va avea în total 14 companii incluse în indicii dedicați piețelor emergente ai FTSE Russell.

Hidroelectrica va fi a 12-a companie românească din indicii MSCI Frontier IMI (Investable Market Indexes)

„Investitorii au demonstrat un interes ridicat pentru acțiunile Hidroelectrica încă din IPO, dar și în prima zi de tranzacționare a acestora pe piața secundară, când au fost realizate aproape 13.600 de tranzacții cu peste 6,8 de milioane de acțiuni Hidroelectrica, în valoare de aproape 760 milioane lei. Hidroelectrica a stabilit un nou record la BVB în ceea ce privește valoarea zilnică a lichidității pieței de acțiuni, care a ajuns la peste 821 milioane lei, cu mult peste recordul precedent, de 326,7 milioane lei, din 19 decembrie 2018", a afirmat Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori București.