Jurnalul Bursier al WBS: Indicii europeni au crescut usor influentati de vanzarile de vase din SUA
In Germania, indicele preturilor de consum a iesit deflationist, semnaland faptul ca economia este inca in dificultate, iar miscarea banilor injectati in economie nu este suficienta pentru a genera crestere economica si nici inflatie.
Indicele DAX a crescut cu 0,3% la valoarea de 5000 de puncte. ThyssenKrupp si Salzgitter, cei mai mari producatori germani de otel, au urcat cu 2,4%, respectiv 4,5% dupa ce CEO-ul Salzgitter a declarat ca inca spera ca in 2009 compania sa fie profitabila. BMW a crescut cu 3% la 26,17 euro, in timp ce Volkswagen a scazut cu 3,7% la 213,9 euro-cea mai joasa inchidere din ultimele doua luni.
Indicele londonez FTSE 100 a inchis cu un avans de 0,10% la 4416 puncte. Tesco si-a continuat ascensiunea inceputa ieri, crescand si azi cu 2,84%, in timp ce AstraZeneca, al doilea producator britanic de medicamente, a pierdut 2,1%. Aceasta ar putea fi obligata sa plateasca o amenda de 1,28 miliarde dolari in urma unui litigiu cu Verus Pharmaceuticals.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi