Indicii bursieri europeni au ajuns astazi la noi maxime ale ultimelor 18 luni, dupa ce Reuters a raportat ca un oficial al Ministerului de Finante al Germaniei a declarat ca Franta si Germania sunt de acord privind un ajutor financiar pentru Grecia, dar ca acesta va fi acordat doar impreuna cu Fondul Monetar International si numai daca Grecia va epuiza posibilitatile de finantare de pe pietele de capital.

Germania a fost pana in prezent principalul oponent al acordarii de ajutor financiar pentru Grecia de catre membrii zonei Euro. Indicii si-au marit cresterile spre finalul sesiunii, dupa ce datele macroeconomice din SUA s-au dovedit peste asteptari.

Dintre membrii indicelui german DAX 30, doar patru au inchis sedinta pe minus, cea mai slaba evolutie avand-o actiunile preferentiale ale Volkswagen, dupa ce compania a anuntat ca va strange capital in valoare de 4,7 miliarde EUR emitand noi actiuni preferentiale. Moneda Euro si-a continuat astazi deprecierea fata de dolarul american, cotatia EURUSD ajungand in jurul valorii de 1,35.