Cu o zi inainte de finalul saptamanii, jucatorii futures au fost prudenti in majoritatea timpului, in conditiile in care cotatiile nu au dat semne ca s-ar incadra pe o directie clara de evolutie, se arata intr-un comunicat al Sibex. Acestea au testat din nou atat pe teritoriul negativ cat si pozitiv iar nehotararea i-a determinat pe investitori sa adopte o atitudine mai degraba de asteptare, volumul de transfer fiind de doar 5.300 de contracte, pana la ora 17:15, valoarea echivalenta acestora ajungand la 20 milioane de lei.

Pe segmentul spot, participantii au tranzactionat din nou titlurile bursei sibiene, transferand 2569 actiuni Sibex, la preturi intre 1,52 si 1,68 lei/actiune, cotatia inchizand pe minim, in scadere cu 25 bani. Declinul cotaţiei acţiunii Sibex se datorează faptului că miercuri a fost data de referinţă pentru participarea la majorarea de capital social decisă de Adunarea Generală a Acţionarilor, astfel încât preţul acţiunii Sibex a ajuns azi (n.r. –ieri) la un nivel .

"Chiar daca unii investitori nu au reusit sa cumpere actiuni pana la data de referinta, ei mai au o sansa de a participa la majorarea de capital, intrucat se vor tranzactiona si drepturile de preferinta pentru o perioada de 30 de zile", a declarat un broker.

Revenind la piata futures, interesul pentru contractul futures pe Dow Jones, denominat in lei, s-a soldat cu o lichiditate in crestere, pana cu o ora si jumatate inaintea inchiderii fiind incheiate peste 1400 de contracte. La ora mentionata, se observa o directie descendenta a pretului de cotare care pierdea 25 de puncte pentru scadenta de luna viitoare.

Contractul futures pe actiunile SIF Oltenia s-a bucurat de interesul participantilor care au transferat peste 4,2 milioane de actiuni SIF Oltenia. Pentru septembrie pretul a pendulat intre 1,4405 si 1,4895 lei, predominand o directie rosie.

Pe piata derivatelor pe cursul valutar EUR/RON, moneda unica s-a apreciat din nou fata de cea nationala, dar pe fondul unei lichiditati reduse.