Sibiu Stock Exchange (Sibex) anunţă admiterea SSIF WBS România în calitate de Market Maker pe contractul futures SIBGOLD cu scadenţa August 2011, disponibil la tranzacţionare pe piaţa instrumentelor financiare derivate administrată de Sibex, potrivit unui comunicat al bursei sibiene.

Admiterea societăţii s-a realizat prin decizia 100/29.04.2011 a Consiliului de Administraţie al Sibex. Conform acesteia, SSIF WBS România a fost admisă în calitate de Market Maker pe contractul futures cu simbolul SIBGOLD, având mărimea de o uncie de aur (1 Gold Troy Ounce - 31,1034768 grame Aur, puritate 995).

În calitate de Market-Maker pe contractul SIBGOLD cu scadenţa august 2011, SSIF WBS România are ca obligaţie introducerea şi menţinerea în mod continuu la vânzare şi cumpărare pe piaţa reglementată de instrumente financiare derivate administrată de S.C. Sibex S.A., a unui număr minim de 100 de contracte, la un spread maxim de 6 dolari.

De asemenea, prin decizia 101/29.04.2011 s-a decis revocarea calităţii de Market-Maker a SSIF WBS România pe contractul SIBGOLD_RON pe a doua scadenţă (august 2011).

SSIF WBS România are în continuare calitatea de Market-Maker pe contractul SIBGOLD_RON pe scadenţa iunie 2011 (prima scadenţă), pentru care are obligaţia de a introduce la vânzare şi cumpărare un număr minim de 10 contracte, la un spread maxim de 4 dolari.

Intrarea SSIF WBS România ca formator de piaţă pe contractul SIBGOLD cu scadenţa august 2011, face ca numărul produselor de pe piaţa Sibex care beneficiază de activitatea de market–making să se ridice la şapte. Acestea sunt: contractul futures pe indicele Dow Jones Industrial Average, contractele futures SIBGOLD_RON şi SIBGOLD, având ca Market-Maker societatea WBS România, respectiv contractele futures pe preţul petrolului şi pe acţiunile SNP, SIF4 şi Fondul Proprietatea având ca Market-Maker societatea Broker Cluj.