Un total de 24 de milioane de locuri de muncă ar putea fi create până în 2030 în situaţia în care vor fi implementate politicile corecte către dezvoltarea unei economii verzi, se arată într-un raport conceput de Organizaţia Internaţională a Muncii (ILO), potrivit Mediafax.

Economie verdeFoto: europa.eu

Defalcat pe regiuni, numărul de locuri de muncă ar putea creşte cu două milioane în Europa şi în zona Pacificului, cu 14 milioane în Asia şi cu trei milioane în cele două continente americane.

În acelaşi timp, un total de şase milioane de locuri de muncă ar putea fi pierdute, Africa şi Orientul Mijlociu urmând a fi cele mai afectate de pe urma acestor transformări.

Pe fondul contracţiei industriei petroliere şi a activităţii de minerit, numărul locurilor de muncă din Africa ar putea scădea cu 0,04%, iar în Orientul Mijlociu cu 0,48%.

De altfel, Organizaţia Internaţională a Muncii a mai concluzionat şi că, la nivel global, industria extractivă şi de prelucrare a petrolului vor fi cele mai afectate sectoare economice.

Raportul mai prevede şi crearea unei cifre estimative de 2,5 milioane de locuri în sectorul energiei verzi, şi a altor şase milioane de locuri de muncă generate de tranziţia către economiile circulare, ce includ activităţi precum reciclarea sau reparaţia bunurilor - în locul aruncării lor.