Românca Irina Anghel-Enescu a fost desemnată laureată a Distinguished Fellow Award 2023 din partea organizației Eisenhower Fellowships. Anghel-Enescu este prima laureată de acest fel din Europa Centrală de Est și a doua din întreaga Europă, potrivit unui comunicat transmis de deputatul REPER Cătălin Teniță, unul dintre bursierii români ai programului Eisenhower Felloships.

Irina Anghel-EnescuFoto: Arhiva personala

Irina Anghel-Enescu, expertă în antreprenoriat la Said Business School din cadrul Universității Oxford și consilier la Harvard Innovation Labs, a finalizat în 2008 o bursă Eisenhower. De atunci, Irina Anghel-Enescu s-a implicat profund în Eisenhower Fellowships și în activitatea bursierilor noștri din întreaga lume, oferindu-și cu generozitate timpul, energia și resursele pentru a sprijini programele, evenimentele și inițiativele Eisenhower Fellowships.

În calitate de șefă a filialei de țară a Eisenhower Fellowships și membră a Comitetului de nominalizare din România, Irina a impulsionat bursierii români și a identificat candidați remarcabili pentru program, transformând România într-una dintre cele mai active filiale din rețeaua globală a EF, potrivit comunicatului transmis presei.

În ultimul an, de la invazia Rusiei în Ucraina, Irina a făcut parte dintr-un efort mai amplu al bursierilor Eisenhower de a sprijini în mod activ refugiații care fug din calea războiului.

Actualmente, Irina este expertă în antreprenoriat la Said Business School din cadrul Universității Oxford și consilier la Harvard Innovation Labs.

Președintele Eisenhower Fellowships, fostul secretar american al Apărării, Robert M. Gates, îi va înmâna Irinei premiul 2023 Distinguished Fellow Award în cadrul dineului anual de premiere EF, care va avea loc pe 17 mai 2023, în Philadelphia.

În programul global Eisenhower Fellowships intră anual un număr restrâns de profesioniști din întreaga lumea din domeniile public, neguvernamental și privat, lideri în domeniile lor de interes, care au misiunea de a rezolva unele dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă lumea noastră. În cele șapte decenii de existență, Eisenhower Fellowships a dat posibilitatea unui număr de peste 2.400 de persoane aflate la mijlocul carierei profesionale să își definească viziunea de implicare socială și să își realizeze planurile de a face o lume mai bună, mai prosperă și mai pașnică, prin acțiuni concrete. Printre participanții la program se numără persoane care au devenit ulterior șefi de stat sau de guvern, miniștri sau lideri ai domeniului privat sau non-profit.

De-a lungul timpului, printre cei peste 20 de bursieri români ai programului Eisenhower Fellowship s-au numărat Monica Macovei, Laura Ștefan, Roxana Damaschin-Tecu, Cătălin Teniță, Călin Zamfirescu, Dan Pascariu, Tudor Giurgiu, Vlad Mixich, Vlad Voiculescu.