Fundatia Culturala Rosia Montana (FCRM) solicita Guvernului desecretizarea intregii documentatii pentru proiectul minier Rosia Montana. Totodata, apreciaza initiativa Ministerului Economiei de a publica o parte din contractele si documentatia aferenta proiectului. Insa, FCRM sustine ca mai exista inca cel putin trei documente care nu au fost facute publice. Reamintim ca Ministerul Economiei a publicat pe site-ul sau contractele de infiintare a societatii Rosia Montana Gold Corporation cu statul roman.Vezi in text care sunt documentele ramase inca secrete.

FCRM constata ca exista inca cel putin trei documente care nu sunt accesibile publicului.

Astfel, in primul document postat pe site-ul ministerului, "Contract de societate 1997" (pentru infiintarea EURO GOLD RESOURCES SA- 11.06.1997), la pagina a doua se mentioneaza sub denumirea de AGREEMENT un contract incheiat intre Gabriel Resources (GR) si Regia Autonoma a Cuprului Deva (Regie), la data de 04.09.1995, alaturi de un act aditional nr. 1 incheiat la 17.10.1996 si actul aditional nr. 2 incheiat la 01.04.1997 intre aceleati parti.

In acelasi paragraf se face referire la o licitatie la care au participat ambele entitati si in urma careia s-a incheiat acest Agreement.

Aceste documente sunt chiar primele acte incheiate de statul roman cu Gabriel Resources in legatura cu proiectul Rosia Montana, si sunt inca secrete.

In aceste conditii, Fundatia Culturala Rosia Montana reitereaza solicitarea adresata autoritatilor statului roman de a face publice toate documentele referitoare la proiectul minier Rosia Montana.