VIDEO Audierile companiilor petroliere investigate de Consiliul Concurentei s-au incheiat. Urmeaza pasul cel mai greu: luarea deciziei
Investigatia initiala a fost scindata in doua investigatii- cea care s-a incheiat din punct de vedere procedural astazi si a doua, care vizeaza posibile intelegeri de pret. In cursul audierilor, la care au participat OMV Petrom, Lukoil, Rompetrol, Moll şi Eni, avocatii companiilor au negat acuzatiile, declarand ca firmele au actionat in beneficiul consumatorilor, au transmis HotNews apropiati ai discutiilor.
Pozitia OMV a fost facuta publica inca din noiembrie 2011, cand compania a transmis Bursei de Valori un comunicat in care anunta declansarea investigatiei. "OMV Petrom SA (OMV Petrom) a primit un raport de investigatie de la Consiliul Concurentei cu privire la pretinsa incalcare a reglementarilor privind concurenta, ca urmare a retragerii de pe piata a Eco Premium (benzina fara plumb aditivata cu substitut de plumb). Pretinsa incalcare priveste o serie de actori importanti ai pietei de carburanti", potrivit comunicatului citat, remis Bursei de Valori Bucuresti.
"OMV Petrom este de parere ca aceasta pretinsa incalcare este lipsita de temei si va lua toate masurile necesare pentru a asigura o reprezentare corecta a faptelor relevante care sa fie reflectate in decizia finala a Consiliului Concurentei", afirma Mariana Gheorghe.
In perioada pretinsei incalcari a reglementarilor privind concurenta, sortimentul Eco Premium reprezenta aproximativ 2% din piata romaneasca de carburanti.
"Decizia de a retrage de pe piata Eco Premium s-a bazat pe considerente de mediu si economice, tinand cont in mod adecvat de interesele consumatorilor", se mai arata in comunicatul citat.

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Daca pe Adrian Nastase nimeni nu-l mai prinde macar OMV sa invete ca smecheria merge o vreme dar nu la nesfarsit!
Iar daca le pune procent mare pe cifra de afaceri scoatem zeci de milioane de euro (ca de la sute de milioane in sus ne declara Austria razboi..).
Au de unde ca fac profit pe orice vreme..
Oricum ei se asteapta la amenzi grele, pt ca OMV Petrom au mai multe litigii pe rol si au provizionat deja 120 de milioane de euro la 31 decembrie 2010 !
@ roman: atentie, nu tot Petrom-ul e la OMV (doar putin peste 50%), Romania are 20,64% din actiuni !
Restul e la Fondul Proprietate (adica actionari fosti proprietari romani si straini ce trebuie despagubiti) 20,1% si diverse persoane fizice romane si salariati 8,24%.
Si acum stati ca sacalii sperand sa ii amendeze ca au scos ceva poluant de pe piata....