Guvernul a aprobat in sedinta de marti un memorandum care prevede ca societatile de stat sa verse 85% din profit la bugetul de stat, a anuntat ministrul finantelor, Gheorghe Ialomitianu. "S-a aprobat un memorandum, iar cota de participare este la nivelul de 85%", a precizat Ialomitianu. Potrivit unei decizii de anul trecut, cota de participare a companiilor de stat era de 90%.

Discutii legate de soarta profitului acestor companii au fost purtate si in cadrul sedintei Guvernului de saptamana trecuta, potrivit Mediafax. Premierul Emil Boc a spus atunci ca nu este normal ca aceste companii de stat si regii autonome sa pastreze fonduri importante in depozite bancare in timp ce Guvernul este obligat sa se imprumuta pentru a finanta deficitul.

"Unii dintre ministri au vociferat si s-au opus acestei decizii, aratand ca societatile de stat ar trebuie lasate sa beneficieze de aceste fonduri pentru a se dezvolta si sa li se ia din profit doar 50%, cat prevede legislatia in vigoare. Discutia a fost amanata pentru zilele urmatoare, premierul spunand ca poate le mai lasa "un 5%", respectiv sa li se ia 85% din profit", au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale.