Guvernul a hotarat in sedinta de marti modificarea Legii societatilor comerciale, printr-o ordonanta de urgenta, in vederea eliminarii riscurilor unei proceduri de infringement, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu. "Exista o serie de directive europene pe care Romana nu le-a pus in aplicare si exista, in consecinta, riscul unei proceduri de infringement, eram intr-o faza de precontencios in privinta acelor directive", a spus Suciu.

Dan Suciu a spus ca a fost adoptat acest act normativ sub forma de ordonanta de urgenta, chiar daca "exista un interes major al Guvernului de a nu mai emite ordonante de urgenta". "Dar si riscul de infrigement a pus Guvernul in situatia de a aproba aceasta ordonanta acum", a adugat Suciu.

Proiectul de OUG prevede simplificarea unor proceduri de publicitate pentru fuziuni si divizari.

Proiectul de OUG prevede printre altele simplificarea procedurilor de publicare legate de constituirea si modificarea actelor constitutive. Astfel, se introduce optiunea paginii proprii de internet a societatii, in locul publicarii obligatorii in Monitorul Oficial, a precizat Suciu.

De asemenea, se simplifica formalitatile de informare a actionarilor. Astfel, societatea are posibilitatea de a scurta perioada si de a simplifica implementarea operatiunii de fuziune/divizare.