Guvernul a stabilit in sedinta de marti printr-o hotarare, numarul de locuri in statiunile de tratament balnear proprietate a Casei Nationale de Pensii Publice, pentru anul 2012. In acest an, vor fi asigurate 53.499 locuri in statiunile de tratament balnear, fondurile necesare finantarii biletelor de tratament fiind prevazute in Bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2012.

Numarul biletelor de tratament este similar celui de anul trecut, acestea fiind repartizate pe maximum 17 serii de trimitere.

Acest numar de bilete de tratament se stabileste in fiecare an, in functie de fondurile alocate cu aceasta destinatie si de rezultatul licitatiilor.

Pot beneficia de tratament balnear, in conditiile legii, persoanele care au calitatea de: pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii, precum si beneficiarii unor legi speciale, care reglementeaza dreptul la bilete de tratament balnear. In perioada unui an calendaristic, o persoana poate beneficia de un singur bilet de tratament. Biletele de tratament balnear vor fi distribuite de Casa Nationala de Pensii si Publice, prin casele teritoriale de pensii.