Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a criticat modul in care se incearca asigurarea unui management profesionist la companiile de stat. "Nu s-au facut progrese corespunzatoare in privinta asigurarii unui management privat la companiile de stat. Au existat incercari de manipulare a procesului prin angajarea unor persoane motivate politic. Romania nu-si poate permite perpetuarea starii de fapt in companiile publice", a spus reprezentantul FMI.

Acesta a mai spus ca sunt companii de stat profitabile care nu sunt bine conduse. "Multe companii cu profit sunt mult mai putin profitabile decat ar trebui sa fie din cauza risipei, ineficientei si chiar a coruptiei", a precizat Jeffrey Franks. Potrivit acestuia, chiar si companiile profitabile au nevoie de investitii de miliarde de euro in urmatorii ani, pentru a tine pasul cu dezvoltarea sectorului energetic si de transport.

Reprezentantul FMI se mai arata nemultumit si de modul in care este respectat calendarul privatizarilor, in conditiile in care "multe licitatii au esuat din ratiuni care ar fi putut fi prevenite".