Biroul din New York al Biroului Federal de Investigatii (FBI) a inceput o investigatie penala impotriva JP Morgan Chase, dupa pierderile de 2 miliarde de dolari inregistrate de institutia financiara in operatiunile de trading, informeaza Reuters citand surse apropiate situatiei.

Potrivit surselor, ancheta se afla intr-o etapa preliminara.

JPMorgan, cea mai mare banca din Statele Unite, a revelat vineri o pierdere surprinzatoare de 2 miliarde de dolari cauzata de divizia de investitii, relateaza BBC. In medie, dupa contabilizarea altor castiguri, pierderile prognozate de directorul diviziei de investitii (CIO) vor fi de 800 de milioane de dolari in cel de-al doilea trimestru al anului.

Agentia de evaluare Fitch Ratings a anuntat ca retrogradeaza nota celei mai mari banci americane, JPMorgan Chase, in semn de ingrijorare pentru lichiditatile acesteia dupa pierderile masive anuntate in in cursul zilei de vineri. Agentia de rating Standard and Poor's a anuntat si ea ca scade perspectivele de rating pentru JPMorgan Chase, transmite AFP.

Directorul executiv al JPMorgan Chase&Co, Jamie Dimon, a declarat duminica, intr-un interviu acordat emisiunii "Meet the Press", difuzata de NBC, ca banca pe care o conduce a reactionat gresit la semnalele de alarma primite luna trecuta si ca a inregistrat pierderi foarte mari la tranzactionari ce tin de intrumente financiare derivate complexe, informeaza Reuters.

Citeste si: