Peste sase milioane de sosiri au fost inregistrate in structurile de primire turistica din Romania in primele noua luni din acest an, in crestere cu 10,4%

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Vineri, 2 noiembrie 2012, 11:13 Economie | Companii

Turismul in primele noua luni din 2012
Foto: INS
Peste sase milioane de sosiri au fost inregistrate in structurile de primire turistica din Romania in primele noua luni din acest an, in crestere cu 10,4% fata de aceasi perioada a anului trecut, a anuntat vineri Institutul National de Statistica. Sosirile turistilor romani au reprezentat 78,5% din numarul total de sosiri, in timp ce turistii straini au reprezentat 21,5% din numarul total de sosiri, ponderi  apropiate de cele din aceasi perioada a anului trecut. Indicele de utilizare neta a locurilor de cazare in perioada mentionata a fost de 26,7% pe total structuri de cazare turistica, in scadere cu 0,3 puncte procentuale fata de aceasi perioada din 2011.

Sosirile in hoteluri au detinut in primele noua luni din acest an o pondere de 75,3% din totalul sosirilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare, in crestere cu 8,8% fata de perioada similara din 2011.

Innoptarile inregistrate in structurile de primire turistica in primele noua luni din acest an au insumat  15,2 milioane, in crestere cu 7,8 % fata de cele din aceeasi perioada a anului trecut. Din numarul total de innoptari, 83% au fost ale turistilor romani.

Indicele de utilizare neta a locurilor de cazare in perioada 1.l-30.IX.2012 a fost de 26,7% pe total structuri de cazare turistica, in scadere cu 0,3 puncte procentuale fata de perioada 1.l-30.IX.2011.

La hoteluri s-a inregistrat un indice de utilizare neta a locurilor de cazare de 32,9%.

Sosirile vizitatorilor straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au fost de 6,26 milioane in primele noua luni din acest an, in crestere cu 5,8% fata de perioada similara din 2011. Majoritatea vizitatorilor straini provine din tari situate in Europa (94,0%). Din statele Uniunii Europene s-au inregistrat 57,7% din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania. Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au inregistrat din Ungaria (32,3%), Bulgaria (19,7%), Germania (9,5%), Italia (7,2%) si Polonia (7,1%).

Plecarile vizitatorilor romani in strainatate, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in perioada mentionata de 8,72 milioane, in crestere cu 1,7%, comparativ cu aceeasi perioada din 2011. Mijloacele de transport  rutier au fost  cele  mai utilizate  de  vizitatorii  romani   pentru  plecarile   in  strainatate, reprezentand 75,7% din numarul total de plecari.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

500 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version